Fişe Takılan Sinek İlacı Zararları Nelerdir?
1. Hamile bayanlar için yüksek risk içerir. Sinekleri etkisiz hale getirmek için sinek ilaçları içerisinde DEET adı verilen bir madde kullanılmaktadır. Bu madde sadece sivrisinekler üzerinde değil aynı zamanda insanlar üzerinden de etkili olabiliyor. Yapılan araştırmalara göre bu maddenin yaklaşık %16.7’si emilerek kana karışmakta ve buradan da plasentaya geçmektedir. Yani hamile bayanlarda bu madde bebeklere bulaşabilmektedir.
2. İnsanlara da etki etmektedir. Kullanılan sinek ilaçları içerisindeki DEET adı verilen madde sadece sinekler üzerinden değil aynı zamanda insanlar üzerinden de etkilidir. Bu madde sinir sistemi üzerinde etkili olduğu için insanların sinir sistemine zarar verir. Buna bağlı olarak konuşma, yürüme, dalgınlık, havale gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.
3. Zehir etkisi yaparlar. Fişe takılan sinek ilaçları tablet halinde olduğu için bunların etkisi sprey olanlarına göre daha fazladır. Bu nedenle kullanılan alanda muhakkak en az bir camın açık tutulması gerekiyor. Ayrıca akvaryum ve bitkilerin üzerinin de kapatılması şart. Çünkü içerisinde bulunan zehir oda içerisinde bulunan tüm canlılara zarar verecektir. Tabletlerdeki bu zehrin bir panzehri olmadığı için ciddi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
Fişe takılan sinek ilacı zararları arasında tüm bunları göstermek mümkün. Eğer sizde fişe takılan sinek ilacı kullanıyorsanız artık zararlarını biliyorsunuz. Bundan sonraki kullanımlarınızda daha dikkatli olmanız gerekiyor. Eğer mümkünse hiç kullanmamak sizin ve ortamdaki diğer kişilerin sağlığı için oldukça önemlidir.